Araba Paspasları ve Çeşitleri Nelerdir?

Oto Paspas Çeşitleri

Araç Paspasları Ve Çeşitleri

Genellikle, araç paspas çeşitleri bir hayli fazladır. Araç paspasları arabaları kirlerden, tozlardan, çamurlardan koruma amaçlı kullanılır. Her araca göre farklı tasarlanan paspaslar özellikle kış aylarında arabanın hijyeni açısından önem taşır. Zira araç paspasları kullanılmazsa zamanla arabalarda deforme gibi sorunlar oluşturabilir.

Bu noktada, araba paspası seçimi yaparken mutlaka dikkat edilmelidir. Zira en çok kir alan yer ayakkabıyla sürekli temas eden yerler araba zeminleridir. Dışarıdaki kiri ayakkabılar kolay bor şekilde araç içerisine taşıyabilir

Bu kapsamda; araç paspas modeli seçerken mutlaka kolay temizlenebilir olanlar tercih edilmelidir.

Ayrıca, araç paspas modelleri estetik açıdan da önemlidir.

Yani, araba paspası modelleri mevsime göre de seçilebilir ürünlerdir. Mevsime göre değişik yapıldığında paspas takımı olan ürünlerin de ömrü de uzayacaktır.

Araba Paspasları ve Çeşitleri Nelerdir?

Temelde üç kategoride araba paspası çeşitleri incelenebilir. Bunlar; araç modeline uygun paspaslar, universal oto paspas, ticari oto paspas olarak adlandırılır. Her biri farklı nitelikte tasarlanarak üretilen araç aksesuarlarıdır.

Genel itibariyle, araç modeline uygun olan paspaslar arasında 3D ve 4D gibi paspaslar bulunur. Bu isimlendirilen aslında havuzlu paspaslar için derinlik belirtme amaçlı kullanılır. Bu paspaslar kauçuk maddelerden elde edilir.

Aynı zamanda, havuzlu araç paspası modeli araç içerisinde; kirin, suyun, çamurun dağılmasına engel olmaktadır. Kolay temizlenmesi de artı özellikler arasında yer alır.

Universal paspaslar ise pvc, kauçuk ve halı gibi hammaddelerden üretilir. Bunlar havuzsuz araç paspası olarak da tasarlanabilir.

Genel olarak tüm arabalara uygun olarak araba paspası üretilse de kesilebilir olanları da mevcuttur.

Ticari oto paspas modelleri ise kamyonet, otobüs gibi araçlarda kullanılmak üzere tasarlanır. Genellikle pvc ve kauçuk maddelerden üretilir. Ayrıca, bagaj havuzları modelleri de üretilir. Bunlar da oto aksesuarları arasında en sık kullanılan ürünlerdir.

Araç Paspası Fiyatları

 

 

Paspasların kalitesine, türüne, araç modeline göre paspas takımı fiyatları değişiklik gösterir. Araç için en önemli aksesuarlar arasında olan araç paspasları mutlaka her araba da kullanılması gerektiği için her bütçeye uygun şekilde bulmak da mümkündür. ferrousauto.com sitesi üzerinden oto paspas çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Kendinize uygun olan paspasları güvenle satın alabilirsiniz.

Etiketler: oto paspas, 4d paspas, havuzlu paspas, kauçuk paspas
Aralık 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR