Araba Paspası Neyle Yıkanır?

Araba Paspası

Araba Paspası Neyle Yıkanır?

 

Arabalar için en sık tercih edilen araç paspası aksesuarlardır. Araçta hijyenin sağlanması için büyük roller üstlenen araç paspası çeşitleri bir hayli fazladır. Araç paspaslarında en dikkat edilmesi gereken unsur temizlikleridir.

 

Bu noktada; araç paspası temizliğinin kolay olması kişilerin işini kolaylaştırmasının yanı sıra kullanım ömrünü de uzatmaktadır. Araç paspasları arasında en zor temizlenen paspas hiç şüphesiz halı olanlarıdır. Halı paspaslar kiri direk üzerine çeker.

 

Aynı zamanda, araç paspası yıkama gerekliliği, hayvan tüylerinin de üzerine yapışmasına sebebiyet veren ürünlerdir. Yapışan kıl ve tüyler sıradan malzemelerle temizlenmez ve tam anlamıyla hijyen sağlanmış olmaz.

 

Bu sebeple uzak durulması gerekse de bazı kişiler tercihini halı paspastan yöne kullanmaktadırlar. Halı paspaslara araç paspası yıkama kapsamında, özel temizlik malzemeleri bulunur.

 

Farklı deterjan ve fırçalar yardımıyla araç paspası yıkama temizlendiğinde daha iti bir sonuç almak mümkün hale gelir.

 

Kauçuk araç paspası ise, çok kolay bir şekilde temizlenir. Araçtan çıkarıldıktan sonra bir hortum yardımı ile su tutulduğunda üzerindeki kirleri kolaylıkla atacaktır. Fakat deterjan kullanmak gerekiyorsa mutlaka bu paspasa uygun olabilecek deterjan seçimi yapılmalıdır. Bu durum paspasın ömrü açısından büyük önem arz eder.

 

Araç Paspası Yıkama

 

Bilindiği gibi, araç paspası yıkama işlemlerinde mutlaka dikkat edilmesi gereken bir takım kriterler bulunur. Paspasın ömrü için bu oldukça önemlidir. Eğer ki halı paspas kullanılıyorsa yıkama ve temizlik işlemi bir hayli zor olacaktır.

 

Bu bağlamda; araç paspası temizleme öncesinde eğer üzerinde büyük kalıntılar varsa çırpmak kolaylık sağlayacaktır. Bu şekilde taşlardan arındırmak kolay olmaktadır.

 

Daha sonrasında ise su tutarak kirler yumuşatılmalı ve deterjan kullanılacaksa paspasa uygun bir deterjan seçilerek çok sert olmayacak hareketlerle araç paspası temizlenmeli ve kurumaya bırakılmalıdır. Paspaslar kurumadan kesinlikle araç içerisine yerleştirilmemelidir.

 

Araç Paspası Nasıl Kullanılmalıdır?

 

Mevsimlere uygun olacak şekilde düzenli olarak değiştirilerek, araç paspası kullanımı gerçekleştirilmelidir.

 

 

Bu noktada; araç paspası arabanın teminlerine uygun olacak şekilde yerleştirilmelidir. Eğer ki sabitlenebilme olanağı varsa sabitlenmelidir. Araç paspasları düzenli olarak temizlenmelidir. Hijyen açısından bu oldukça önemlidir. Belirli aralıklarla temizlenen paspasların ömrü daha uzun olabilmektedir. Sizler de ferrousauto.com sitesi üzerinden farklı modellere sahip araç paspaslarını güvenle satın alabilirsiniz.

Etiketler: Araba Paspası Temizliği
Şubat 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR